Кіровоградщина подає проєкт із реконструкції будівлі Нацбанку до програми «Велика реставрація»

Департамент культури і туризму облдержадміністрації подає проєкт із реконструкції будівлі Національного банку в Кропивницькому до програми «Велика реставрація».

Про це повідомив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Валерій Жалдак, інформують Новини Кіровоградщини.

«Багато цікавих історичних та культурних об’єктів перебувають у занедбаному стані та з кожним роком дедалі більше руйнуються. У рамках «Великої реставрації» плануємо відновити будівлю колишнього Нацбанку в Кропивницькому, що входить до переліку об’єктів культурної спадщини», – зазначив Валерій Жалдак.

Він уточнив: орієнтовна вартість проєкту – 30 мільйонів гривень.

Під час форуму «Україна 30. Культура, медіа, туризм» заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що збереження культурної спадщини важливо для держави й особисто для президента.

«В умовах пандемії та запроваджених у багатьох країнах обмежувальних заходів, українці стали більше цікавитися туристичними та культурними об’єктами на місці. Саме тому Президент України ініціював програму «Велика реставрація», що впроваджується в рамках «Великого будівництва». Мова йде про відбудову та реставрацію об’єктів культурної спадщини, музеїв, театрів, фортець, замків», – наголосив Кирило Тимошенко.

Як повідомлялося раніше, голова ОДА Андрій Назаренко заявив про створення Мистецького арсеналу в приміщенні колишнього Нацбанку в Кропивницькому.