Голова ОДА доручив створити на Кіровоградщині умови для гемодіалізу дітям

Голова облдержадміністрації Андрій Назаренко доручив директорові департаменту охорони здоров’я ОДА Олегу Рибальченку напрацювати план дій зі створення в регіоні умов для гемодіалізу дітям.

Про це сьогодні, 17 березня, повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на пресслужбу ОДА.

«Станом на сьогодні в області троє дітей потребують гемодіалізу. Необхідну процедуру вони отримують зазвичай у Києві, в Охматдиті. Тричі на тиждень. А це означає, що їхнє життя, як правило, обмежується стінами медичного закладу. Так не має бути», – наголосив очільник Кіровоградщини.

Андрій Назаренко назвав три першочергові кроки, які потрібно зробити, щоб діти, хворі на ниркову недостатність, отримували гемодіаліз в межах області.

«Перше, нам потрібно вивчити дитячих нефрологів, щоб могли надавати процедуру гемодіалізу. На це знадобиться до чотирьох місяців. Друге, необхідно провести переговори з постачальниками обладнання, щоб вони встановили машини для дитячого гемодіалізу в нашому обласному медзакладі. Третє, слід також відпрацювати питання контрактування з НСЗУ», – зазначив голова облдержадміністрації.

Як уже повідомлялося, на базі диспансерного відділення обласного клінічного кардіоцентру запрацювало відділення амбулаторного гемодіалізу.