У Світловодську ліквідували управління освіти та одночасно створили нове

У Світловодську Кіровоградської області ліквідували управління освіти, молоді та спорту та створили нове.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

«Причина ліквідації, – розповів міський голова Андрій Маліцький, – покращення комунікації з управлінням у вирішенні поточних питань. Ситуація, яка склалась в управлінні освіти привела до того, що працівники шкіл та дитсадків Світловодської міської об’єднаної громади не отримують зарплату від початку 2021 року. Їм заборгували 3 мільйона 700 тисяч гривень. Гроші на виплату зарплати є. Управління освіти не могло підписати відомості про нарахування грошей».

У міськраді призначили ліквідаційну комісію. Відповідно до законодавства, вона має припинити діяльність управління у 6-місячний термін.

Новостворена юридична особа називається «Управління освіти, молоді та спорту територіальної громади Світловодської міської ради», воно буде знаходитися за юридичною адресою: Світловодськ, вул. Героїв України, 14. Тимчасово керівницею призначили Ольгу Меркулову.

Керівник ліквідованого управління освіти Геннадій Френкель позиватиметься до суду:

«По-перше, порушення ліквідації бюджетних установ. Працівників мали попередити за 2 місяці. Інші мої позови будуть стосуватись тиску на мене – я чую на свою адресу антисемістські висловлювання. До прикладу: «Чемодан, вокзал, Ізраїль», погрози – це неприпустимо».

Геннадій Френкель вважає, що дії міськради приведуть до колапсу в системі освіти:

«Хто займатиметься вже зараз організацією ЗНО, хто займатиметься проводженням тендерів на, наприклад, харчування школярів, та інші організіційні процеси, коли одного управління немає, а інше не організоване?»