Три гуртожитки Світловодська можуть залишитися без електропостачання

без електрики

Три гуртожитки Світловодська, що належать КП «Добробут», Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія попередила про відключення від послуги через борги підприємства.

Перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Жалдак невідкладно скликав нараду учора, 16 лютого, інформують Новини Кіровоградщини.

Згідно з інформацією енергопостачальника, «Добробут» заборгував 386 тисяч гривень.

«У першу чергу обласна влада діє в інтересах людей, у даному випадку мешканців гуртожитків. За дорученням голови ОДА Андрія Назаренка, відбулися перемовини з керівництвом енергопостачальної компанії. КОЕК готова піти на зустріч, однак Світловодська міська влада має надати гарантійний лист із визначеним терміном погашення заборгованості своїм комунальним підприємством», – зазначив Валерій Жалдак.

Як пояснили в енергопостачальній компанії, споживачем послуги є юридична особа. За спожиту електроенергію мешканці гуртожитків сплачують не КОЕК напряму, а КП «Добробут».

Також в обласній енергопостачальній компанії повідомили, що жителі Кіpовогpадщини вже отримали компенсацію за електpоопалення, зокрема і 416 жителів Світловодська на суму 173 тисячі гривень.

КП «Добробут» не може розраховувати на цю компенсацію, так як вона видається лише фізичним особам, з якими укладений договір, і відшкодування перераховується на особисті рахунки громадян.