Проект директора школи з Кіровоградщини підтримав Український культурний фонд

Проект «Літня школа для майбутніх вчителів «Teacher Power» освітянської громадської організації «НОВІ», яку очолює директор Благовіщенського НВК №2 Олександр Чучаєв, отримав грантову підтримку Українського культурного фонду.

Про це повідомила директорка департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА Ельза Лещенко, інформують Новини Кіровоградщини.

«Олександр Чучаєв увійшов у ТОП-10 вчителів Укpaїни зa веpсією нaціонaльної пpемії Global Teacher Prize Ukraine у 2020 році та є головою освітянської громадської організації, до складу якої входять фіналісти національної премії Global Teacher Prize Ukraine-2017. Олександр звернув увагу на важливий та необхідний аспект підготовки якісного, конкурентоспроможного молодого вчителя», – зазначила Ельза Лещенко.

Зі слів автора проекту Олександра Чучаєва, літня школа майбутніх вчителів «Teacher Power» може стати майданчиком для орієнтації студентів у сучасному світі педагогічної професії.

«Це платформа для здобуття необхідних професійних компетентностей та ціннісних орієнтацій для майбутніх педагогів. Вона покликана не лише розвивати навички роботи з учнями, а й формувати громадянську, здоров'язбережувальну, підприємницьку та інші компетентності», – зазначив Олександр Чучаєв.

Він додав: проект пройшов до фінальної частини грантової освітньої програми Українського культурного фонду й претендує на отримання фінансування для його реалізації.

Максимальна сума гранту – 700 тисяч гривень. Наразі проект перебуває на стадії розрахунку вартості. До співфінансування зможуть долучитися меценати.

Зі слів директора Благовіщенського НВК №2, освітня програма Літньої школи передбачає залучення 50 найбільш вмотивованих стати вчителем студентів із усіх регіонів України. З ними проведуть семиденні інтенсиви з методики викладання предметів, тайм-менеджменту, роботи в онлайн, тощо.