На Кіровоградщині планують розробляти ще одне уранове родовище

ДП «СхідГЗК» планує на Кіровоградщині розробку ще одного уранового родовища.

Про це йшлося під час зустрічі голови Кіровоградської ОДА Андрія Назаренка та народного депутата Сергія Нагорняка з шахтарями, інформують Новини Кіровоградщини. 

Серед заходів, спрямованих на розвиток уранодобувної галузі області, Державне підприємство «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» розглядає розробку Апрельського уранового родовища як сировинної бази Новокостянтинівської шахти.

Як уже повідомлялося, Інгульська, Смолінська та Новокостянтинівська шахти знову опинилися на межі закриття через відсутність коштів на виробничі потреби і своєчасні розрахунки з працівниками. За інформацією Андрія Назаренка, з гірниками повністю розрахувалися за грудень, частково виплатили кошти за січень. ДП «СхідГЗК» чекає надходження від Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» на виробничі потреби.

«Водночас керівництво підприємства має бачення і чітке розуміння того, у якому напрямку слід рухатися, аби уранодобувна галузь на Кіровоградщині зі збиткової стала самодостатньою. З-поміж іншого акцентує увагу на розвитку Апрельського родовища уранових руд, а також на осучасненні Новокостянтинівської шахти», – зазначив Андрій Назаренко.

Він ініціює виїзне засідання енергетичного комітету Верховної Ради для розв’язання проблем уранодобувної галузі.