Цього року на Кіровоградщині відремонтують два десятки мостів

Щонайменше два десятки мостів і шляхопроводів цьогоріч відремонтують дорожні служби на Кіровоградщині.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Андрій Назаренко, інформують Новини Кіровоградщини.

Під час форуму «Україна 30. Інфраструктура» Президент України Володимир Зеленський наголосив, що другим пріоритетним напрямком у 2021 році є національна програма відновлення мостів.

«Щодня ми доводимо, що Україну можна об’єднувати не тільки гаслами, але й новими дорогами та мостами. Цьогоріч планується будівництво та оновлення 245 мостів», – сказав Президент.

Очільник Кіровоградщини зазначив: цього року Служба автомобільних доріг області здійснить ремонт 15 мостів.

«Частина об’єктів перехідні з 2020 року, частина – нові роботи. Крім того, Агентство місцевих доріг області на 2021-й також зорієнтоване на ремонти мостів. Депутати обласної ради минулого тижня на сесії залучили до обласного бюджету залишки державної субвенції в сумі понад 76 мільйонів гривень. За ці кошти, зокрема, також передбачені ремонти мостів в Оситняжці, Інгуло-Кам‘янці та завершення робіт на Клинцівському мості у Кропивницькому», – уточнив Андрій Назаренко.

Як уже повідомлялося, єдина в Україні магістраль загальною протяжністю 1392,3 км зі Стрия Львівської області до Ізвариного Луганської через Кіровоградщину з’єднає схід і захід у нинішньому році. Завершити об’єкт мають до 30 річниці Незалежності.