Авіатори з Кіровоградщини отримали сертифікати для польотів на гелікоптерах Airbus Helicopters H-225

Авіатори з Олександрії отримали сертифікати льотчиків-інструкторів для польотів на вертольотах Airbus Helicopters H-225.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Навчально-тренувальні збори під керівництвом французьких інструкторів проходили з 11 січня по 20 лютого на базі Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби ДСНС України в Ніжині. У них брали участь льотний склад та авіаційна техніка олександрійської військової частини.

Заняття з підготовки льотчиків-інструкторів пройшли троє авіаторів. Вони успішно виконали контрольні перевірки та екзаменаційний політ і отримали відповідні сертифікати.

Наступною частиною зборів відпрацьовувалось питання підготовки льотного складу щодо обльотів авіаційної техніки, в яких взяли участь двоє льотчиків. Вони склали заліковий політ та теж отримали сертифікати.

«За цей час було підготовлено три льотчики-інструктори та два льотчики до обльоту авіаційної техніки. Це надає нам змогу успішно виконувати спеціальні завдання за призначенням та надалі готувати льотний склад на базі військової частини до виконання польотів на даній авіаційній техніці», – сказав заступник командира військової частини 2269 з льотної підготовки Олександр Усенко.