На Кіровоградщині затримали підозрюваного у резонансному вибуху, внаслідок якого загинув керівник гранітного кар’єра

Правоохоронним органам Кіровоградщини  вдалося встановити особу чоловіка, причетного до вибуху на території домоволодіння керівника Іванівського гранітного кар’єра, у результаті якого останній загинув.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в пресс лужбі обласної прокуратури.

Наразі за підозрою у скоєнні цього злочину затримали  34-річного місцевого жителя, робітника установи, де працював потерпілий.

За даними слідства, чоловік, перебуваючи  у нетверезому стані, на ґрунті неприязних відносин із керівником підприємства, вирішив підірвати його автомобіль та заклав вибуховий пристрій. Щоб відвести від себе підозру,  звернувся з повідомленням до поліції про закладену вибухівку  і під своїм транспортним засобом.      

Слідчі зібрали достатню кількість доказів причетності 34-річного чоловіка до обох фактів вчинення кримінальних правопорушень. Йому вже повідомили  про підозру за п.5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За клопотанням прокурора чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області, процесуальне керівництво – Кіровоградська обласна прокуратура.

Нагадаємо, подія мала місце 21 січня 2021 року,  близько 17.00, у с. Іванівка Долинського району. Біля воріт приватного домоволодіння пролунав вибух, внаслідок якого загинув 64-річний керівник гранітного кар’єра.