Через розкрадання бюджетних коштів на Кіровоградщині обшукали держпідприємство автодоріг та фірми-підрядники

Кіровоградська обласна прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні за фактом протиправної діяльності організованої групи з розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в пресслужбі відомства.

За даними слідства, посадові особи державного підприємства автомобільних доріг та керівники підрядних організацій налагодили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами, виділених на капітальні ремонти водопропускних труб та мостів автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Кіровоградщини.

У ході проведеного правоохоронними органами комплексу заходів встановлено факти розкрадання вказаними особами бюджетних коштів  в особливо великому розмірі шляхом підробки документів та завищення фактичної вартості  проведених робіт, проведення робіт з невідповідністю проектно-кошторисної документації та не у відповідності до державних будівельних норм.

В рамках досудового розслідування кримінального провадження   проведено більше десятка санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів справи та офісних приміщень фірм, у ході яких вилучено  документацію протиправної діяльності злочинної групи.

Наразі вирішується питання повідомлення про підозру причетним до злочинних оборудок особам.

Досудове розслідування здійснюють  слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР НП України.

Триває слідство.