У Кропивницькому померла 14-річна дівчина, у неї діагностували коронавірус

У Кропивницькому у померлої 14-річної дівчини діагностували коронавірус.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

За словами головної санітарної лікарки області Надії Оперчук, матеріал на дослідження в лабораторний центр привезли 4 грудня. Наступного дня був результат.

До цієї дівчини бригада швидкої допомоги виїжджала на виклик першого грудня. Третього грудня виїжджали вдруге і констатували смерть дитини. Про це розповів керівник центру екстреної меддопомоги в області Олександр Ярошенко:

«Надійшов виклик першого грудня, мама сказала: «Температура протягом двох днів, важке дихання, донька задихається. На тілі висипи». Висипи з’явилася, через те викликали швидку допомогу. Поставлений діагноз «краснуха» був під питанням. Саме головне – це була понижена сатурація  88-90. Працівники медбригади вирішили госпіталізувати дівчинку. На жаль, мама відмовилася від госпіталізації».

Сімейна лікарка Юлія Коваленко розповіла, що після того, як отримала виклик, відразу зателефонувала мамі дівчини:

«Мама каже: «У дитини стан покращився. Температура 37.2, голова не так сильно болить. Висип є, на його підставі поставили діагноз – краснуха». Я їй дала рекомендацію з лікування. Маму попередила, якщо раптом у дитини буде погіршення, щоб вона прийшла з дитиною на огляд. Ми домовились, що я її чекаю 2 грудня на огляд в ізоляторі».

Додає: на огляд, 2 грудня, мама з донькою не прийшла, на телефонні дзвінки не відповіла.

Мама дівчини від коментарів відмовилась.