Голова ОДА Андрій Назаренко зустрівся з гірниками Кіровоградщини

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко у понеділок, 14 грудня, зустрівся з працівниками уранових шахт області.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на facebook-сторінку посадовця.

«Сьогодні мав розмову з нашими шахтарями. До мене зателефонував представник профспілки Дмитро Бондарєв і попросив про зустріч. Зрозуміло, знаючи, яка зараз ситуація і в якому фінансовому й моральному становищі наші шахтарі, нам потрібно було поговорити», — повідомив Андрій Назаренко.

За словами посадовця, на зустріч прийшли гірники Інгульської, Новокостянтинівської і Смолінської шахт.

«Хлопці у відчаї. Але, крім погашення боргів із зарплат, вирішення питання розрахунку з контрагентами, їх турбує майбутнє підприємства. Вони просять державу зберегти наші уранові шахти, модернізувати їх і дати можливість конкурентно працювати. Пояснюють: якщо цього не відбудеться, зупинка шахт неминуча і це матиме не лише соціальні наслідки, а й екологічні. Як може допомогти обласна влада? Лише діалог із Офісом Президента і Кабміном», — наголосив Андрій Назаренко.

За його словами, в перший раз вдалося спільно попрацювати, і частину коштів виділили.

«Хлопці, я з вами! Але я за конструктив. Робитиму все, що в моїх силах! Завтра їду в Київ. Планую зустрічі з т.в.о. Міністра енергетики Юрієм Бойком, Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, а також в Офісі Президента», — повідомив голова ОДА.