40 шкіл Кропивницького планують перевести на дистанційне навчання

Зростання рівня захворюваності на коронавірус в закладах освіти Кропивницького може спричинити повний перехід школярів обласного центру на дистанційне навчання вже від  14-го грудня.  

На цьому наголосила начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко під час брифінгу сьогодні, 27 листопада, повідомляють Новини Кіровоградщини.

На теперішній час у школах міста використовують змішаний формат організації навчального процесу: у 5% закладів освіти викладають предмети дистанційно, у 35% — користуються як стаціонарною, так і онлайн формою навчання, а 60% закладів працюють у штатному режимі.

У той же час, у школах Кропивницького зафіксовано 39 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 серед вчителів і 29 —  у дітей, при цьому 300 педагогів мають такі діагнози, як ГРВІ чи запалення легень, повідомила посадовиця.

«Ми жорстко контролюємо рівень захворюваності по всіх наших закладах, — поінформувала Лариса Костенко. — Але є випадки, коли батьки приховують, що дитина хворіла чи була в контакті із хворими і продовжують водити в заклад. У теперішній ситуації це неприпустимо, враховуючи дуже високий рівень захворюваності на коронавірус. Тому я закликаю усіх батьків бути відповідальними і вчасно інформувати вчителів про такі випадки. Давайте поважати один одного!»

Через стрімке зростання рівня захворюваності, орієнтовно від 14 грудня всі школярі міста вчитимуться виключно в онлайн форматі. Це буде час повторення пройденого за півроку матеріалу та написання контрольних робіт. А з 28 грудня розпочнуться традиційні зимові канікули.

«Ми матимемо майже місяць перед тим, як школярі повернуться до звичного навчання, тому сподіваємось, що цього часу буде цілком достатньо, щоб   розірвати контактне коло хворих на коронавірус і  ввійти у звичайний режим роботи», — відзначила Лариса Костенко.

Керівниця управління освіти також звернула увагу на факт зменшення кількості вихованців, яких батьки приводять до садочків.  Нині дошкільні навчальні заклади відвідують до  50% від загальної кількості дітей.