За тиждень у Кропивницькому від COVID-19 вилікувались дев'ятеро людей

Більш, ніж на півсотні зросла кількість хворих на COVID-19 у Кропивницькому у порівнянні з даними минулого вівторка, 14 квітня.

Про це повідомляється на сторінці Міської ради Кропивницького у Фейсбуці.

За оперативними даними Кіровоградського обласного лабораторного центру та Кіровоградської ОДА, станом на сьогоднішній ранок, 21 квітня COVID-19 діагностовано у 187 жителів Кропивницького, що на 78 хворих більше, ніж у вівторок минулого тижня. Загалом в області лабораторно підтверджено 247 випадків захворювання на коронавірус, 13 з яких — летальні.

9 летальних випадків зафіксовано серед жителів обласного центру. Усі померлі мали хронічні супутні захворювання й були старше 60 років.

Попередній тиждень відзначився першими випадками одужання пацієнтів, у яких було підтверджено COVID-19. Загалом Кіровоградщина фіксує 17 випадків одужання, серед них дев'ятеро — жителі обласного центру.

Ураховуючи динаміку захворюваності на коронавірусну інфекцію в Кіровоградській області та обласному центрі зокрема, закликаємо дотримуватися карантинних заходів та обмежити контакти з людьми поза вашою домівкою. За даними Кіровоградського обласного лабораторного центру, зростання кількості хворих в області закономірне, оскільки інфіковані на коронавірус є контактними особами з раніше виявленими хворими.

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 21 квітня усього в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків.