У період карантину на Кіровоградщині не побільшало фактів домашнього насильства

У зв’язку з тим, що значна кількість громадян у період карантину перебуває вдома, правоохоронці відвідують родини, які раніше зверталися до поліції через сімейні конфлікти, та проводять з ними роз’яснювальну роботу.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Завдяки таким заходам, збільшення фактів домашнього насильства в області не відбулося.

«Загалом, у період карантину правоохоронці провели більше сімдесяти профілактичних бесід. Мобільна група з реагування на факти домашнього насильству продовжує працювати в режимі 24/7 і готова реагувати на будь-які факти порушень», – зазначає заступник начальника ГУНП в області Олексій Ніколаєв.

Так, з 18 березня по 7 квітня поліцейські задокументували 49 фактів вчинення домашнього насильства. Відносно порушників складено 39 адміністративних протоколів за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, винесено 4 термінові заборонні приписи.

«Ми розуміємо, що під час карантинних заходів люди цілими родинами перебувають вдома, окремі з них, можливо, переживають певне психологічне навантаження чи хвилювання. У такий період важливо не допускати сімейних конфліктів, поводитися толерантно та підтримувати один одного. Коли ж проблеми вирішити самостійно не виходить, слід негайно повідомляти про них поліцейських. Правоохоронці готові реагувати на факти домашнього насильства оперативно і в рамках закону», — наголосив Олексій Ніколаєв.