У Кропивницькому пасажирський транспорт перевозить лише окремі категорії громадян

Пасажирський транспорт у Кропивницькому функціонує в режимі доставки на роботу і підвезення додому працівників, що забезпечують діяльність критичної для міста інфраструктури.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Як відзначив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Житник, відповідно до постанови Уряду України, сьогодні в обласному центрі пасажирськими перевезеннями займаються тролейбуси і великомісні автобуси КП «Електротранс» в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на транспортний засіб.

  • Право проїзду в міських тролейбусах та автомобільних транспортних засобах, відповідно до чинного законодавства України, мають працівники закладів та установ незалежно від форми власності, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язку та комунікації, фінансових та банківських послуг, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл, за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також за дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів, -наголосив Віктор Житник. – Належність до таких категорій громадяни під час посадки в транспортний засіб мають підтвердити спеціальною перепусткою, а до їх видачі – службовим посвідченням, чи довідкою з місця роботи.

Особи, які досягли 60-річного віку, мають перебувати на самоізоляції. Виключення на право проїзду громадським транспортом надається пенсіонерам, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19 та забезпечують діяльність об’єктів критичної інфраструктури.