У Кропивницькому маршрутки не виїхали на свої маршрути

У Кропивницькому маршрутки не вийшли на свої маршрути.

Як повідомили в управлінні розвитку транспорту та зв’язку міської ради, власники деяких таких маршрутів вважають перевезення по сім пасажирів, як це передбачено постановою Кабінету Міністрів України, економічно неможливим.

Патрульна поліція пильно стежить за дотримання правил перевезень під час карантину і складає на порушників протоколи.

— Такий режим роботи призвів до збиткової діяльності перевізників, з якими управлінням розвитку транспорту та зв'язку міської ради укладені договори на регулярні перевезення у режимі маршрутного таксі, — сказав увагу начальник управління Віктор Житник. — З метою уникнення збиткової діяльності, починаючи з 18 березня 2020 року перевізники щоденно скорочували кількість транспортних засобів на своїх маршрутах.

2 квітня працюють маршрути № 6 та № 17 та № 14.

-Наразі в управлінні розвитку транспорту та зв’язку міської ради опрацьовується питання запровадження регулярних спеціальних рейсів, — відзначив Віктор Житник. – З метою забезпечення перевезень пасажирів, які забезпечують життєдіяльність міста, пропонуємо внести на розгляд позачергової комісії техногенно — екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради міста Кропивницького питання запровадження на період дії режиму надзвичайної ситуації регулярних спеціальних перевезень громадським транспортом на тролейбусних та автобусних маршрутах міста у години «пік». А саме: з 6 години до 9 години та з 16 години до 18 години виключно працівників медичної сфери, поліції, спецслужб та працівників критичної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність міста, за спеціальними перепустками.