На Кіровоградщині судитимуть депутатів та держреєстраторів підозрюваних у рейдерстві землі

Завершилось досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом рейдерського захоплення одного з сільськогосподарських підприємств на території Долинського району.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, до складу групи входили депутати різних рівнів, державні реєстратори та фізичні особи, які незаконно захопили товариство. Сума спричиненої шкоди потерпілим складає понад 44 мільйони гривень.

Також у ході розслідування встановлена причетність членів злочинної організованої групи до скоєння інших злочинів на території Кіровоградської області. Зокрема — незаконне заволодіння земельними ділянками в Олександрівському та Знам’янському районах. Цими діями державі спричинено збитки більше ніж на 100 мільйонів гривень.

Учасникам групи інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт щодо 6 осіб направили на судовий розгляд. У разі доведення вини учасникам злочинної групи загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.