Уряд ухвалив рішення про заборону пасажирських перевезень

Кабінет міністрів України, відповідною постановою, ввів заборону залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також роботи метрополітенів.

Про це йдеться на сайті обласної адміністрації.

Зокрема, з 18 березня по 3 квітня заборонили:

— регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні на усій території України;

— перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Крім того, з 17 березня по 3 квітня заборонили перевезення пасажирів метрополітеном у Києві, Харкові та Дніпрі.

З 18 березня 2020 року до прийняття окремого рішення заборонили перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).

При цьому ”Укрзалізниця” може здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні. Рішення щодо них ухвалюватимуть у кожному окремому випадку за погодженням з міністерствами інфраструктури та охорони здоров’я. Рішення щодо окремих міжнародних залізничних рейсів ухвалюватимуть за погодженням міністерств, закордонних справ та Державною прикордонною службою.