У Кропивницькому виявили 38 недобудов

У Кропивницькому створили загальний перелік недобудов та власників.

Про це розповіла начальниця управління Державного архітектурно-будівельного контролю міськради Олена Філоненко.

На трьох об’єктах є дозвіл на виконання будівельних робіт та ведеться будівництво, п’ять об’єктів — законсервовані або частково законсервованими, 18 об’єктів огороджені, на 14 об’єктах взагалі відсутня огорожа та 10 об’єктів вільні від забудови і захаращені будівельним сміттям.

— Серед об’єктів найбільш небезпечними можна визначити наступні: багатоквартирний житловий будинок по вулиці Степняка-Кравчинського, 31 (власник УМВС України в Кіровоградській області) та багатоквартирний житловий будинок по вул. Юрія Коваленка, 29, корп. 2 (власники ЖБК «Політ» та ЖБК «Надія»), — звернула увагу начальник ДАБК. — На цих об’єктах незавершеного будівництва відсутня огорожа, охорона, вони не законсервовані і це становить серйозну небезпеку для громадян.

Представники ГУНП в Кіровоградській області пояснили під час засідання робочої групи, що на консервацію багатоквартирного житлового будинку по вулиці Степняка Кравчинського, 31, потрібно понад 50 мільйонів гривень, тож у зв’язку з відсутністю достатнього фінансування, на даний час провести повну консервацію будинку не є можливим. Одночасно, представники ГУНП наголосили, що об’єкт перебуває на постійному контролі працівників патрульної поліції та запевнили, що огородять територію навколо будинку дротом, та перекриють вільний доступ до будівлі шляхом закладки віконних отворів на першому поверсі об’єкту.