У Кропивницькому розпочалася дезінфекція під’їздів житлових будинків

Проведення дезінфекційних заходів у житлових, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях і будівлях Кропивницького є вимогою до власників споруд і управляючих компаній у період запровадження на території міста режиму надзвичайної ситуації.

Відповідне рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні у четвер, 26 березня, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

  • Дезінфекція під’їздів багатоквартирних житлових будинків, що перебувають в управлінні комунальних ЖЕО буде виконуватися силами їхніх спеціалістів, — відзначив голова комісії, заступник міського голови Олександр Мосін під час зустрічі із представниками засобів масової інформації. – Для оперативного початку виконання таких робіт ЖЕО мають закупити за власний кошт дезінфікуючі засоби і обладнання. Згодом ці фінансові питання будуть опрацьовані і для виконання таких робіт залучаться ресурси резервного фонду і управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

До виконання дезинфікаційних заходів комунальники підійдуть відповідально, адже мова йде про життя і здоров’я мешканців міста, підкреслив Олександр Мосін. Фахівці, які працюватимуть у житлових будинках мають бути відповідно екіпіровані, дезінфікуючі розчини і обладнання повинні мати відповідні сертифікати, а самі роботи – виконуватися виключно відповідно до затверджених інструкції і графіку їх проведення.

Одними з перших приступили до дезінфекцій під’їздів багатоповерхівок працівники міських ЖЕО №2 та ЖЕО №3.

За словами начальника ЖЕО № 3 Олександра Довгаля, район відповідальності підприємства розбитий на три дільниці. Кожну з них обслуговує бригада по дезінфекції.

  • Сьогодні робітники працюють у мікрорайоні Беляєва. Знезараження під'їздів проводять спеціальним закупленим розчином на основі хлору. Одну таблетку хлорелю розчинять в десяти літрах води, а потім розпилюють у під’їздах, — зазначив Олександр Довгаль.

Робітники проводять дезінфекційну обробку з дев'ятого по перший поверх: знезаражують панелі стін, поручні, вхідні двері, сходи. Особливу увагу звертають на дезинфекцію ліфтів та обробці кнопок виклику.

А керівники ЖЕО №1 та ЖЕО №4 обрали іншу тактику – їхні бригади працюватимуть на об’єктах у нічний час.