На період карантину на Кіровоградщині застосовуватимуть методи дистанційного навчання

З 12 березня по 3 квітня у всіх закладах освіти на Кіровоградщині введено карантин.

Йдеться про дитячі садки, школи, професійно-технічні училища, коледжі, університети, а також заклади позашкільної освіти.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова ОДА Андрій Балонь, йдеться на сайті Кіровоградської ОДА.

«З 12 березня, згідно постанови Уряду, у всій державі, у тому числі й на Кіровоградщині, зупинено освітній процес. Відповідні розпорядження видані. Всі ці заходи мають профілактичний характер. Офіційно підтверджених випадків захворювання на коронавірус у регіоні немає», – зауважив Андрій Балонь.

Для відпрацювання навчальних програм будуть застосовувати всі методи дистанційного навчання. Такими є рекомендації Міністерства освіти й науки України щодо призупинення освітнього процесу. Графік і умови відпрацювань адміністрації навчальних закладів визначатимуть у індивідуальному порядку.

«На час карантинних заходів робота працівників навчальних закладів буде оплачуватись, згідно чинного законодавства. За ними зберігатиметься середня заробітна плата», — додав голова ОДА.

Що стосується безпосередньо закладів дошкільної освіти, лише сьогодні в Кіровоградській області у якості виключення у дитячих садках працюватимуть чергові групи. Їх функціонування забезпечено задля того, щоб батьки мали можливість вирішити питання відпусток із роботодавцями.

Окрім цього, у області обмежено проведення масових заходів, у яких братиме участь понад 200 осіб, згідно з постановою Уряду.

Нагадаємо: на випадок ускладнення епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням коронавірусної інфекції, цілодобово чергують дві спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги для перевезення хворих. Члени виїзних бригад забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту. Госпітальними базами визначені Кіровоградська обласна лікарня та Центральна міська лікарня в Кропивницькому.