На Кіровоградщині в умовах карантину медопомогу отримають усі

На Кіровоградщині понад 693 тисяч мешканців підписали декларації з сімейними лікарями. Це складає 73% від загальної кількості населення області. Проте медичну допомогу в разі необхідності отримають усі.

Про це повідомив голова ОДА Андрій Балонь.

«В умовах карантину у всіх амбулаторно-клінічних закладах регіону працюють чергові лікарі. Вони прийматимуть пацієнтів, яким необхідний буде медичний огляд і консультація. Підписана декларація з сімейним лікарем гарантує медичний супровід. Однак, це не означає, що громадяни, які з певних причин не встигли підписати декларацію, залишаться без допомоги», — пояснив Андрій Балонь.

Загалом людині, яка має симптоми ГРВІ чи коронавірусної інфекції, рекомендовано насамперед зателефонувати в найближчий медзаклад. Фахівці мають надати консультацію у телефонному режимі, а в разі необхідності – прийняти пацієнта.

Відзначимо: згідно офіційних даних, понад 56% декларацій на Кіровоградщині підписали жінки. Натомість чоловіки складають майже 44%. Якщо говорити про вікову групу пацієнтів, 35% договорів із медиками уклали громадяни від 40 до 64 років, майже 23% — віком від 18 до 39 років, близько 20% — віком 65 і більше років.

Довідково: громадяни мають право укласти договір із будь-яким сімейним лікарем, незалежно від місця реєстрації чи проживання. Детальніша інформація про те, як обрати сімейного лікаря, зібрана на порталі e-Health .