В обласному центрі вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів

Сьогодні, 15 лютого, Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав — мужніх воїнів, яким довелось нести нелегку військову службу під час локальних війн, що вирували у різних країнах світу.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

15 лютого 1989 року — знакова дата, яка стала об’єднуючим символом мужності й честі для всіх воїнів-інтернаціоналістів. 30 років тому остання колона радянських військ залишила опалений жахливою десятирічною війною Афганістан. У бойових діях на його території взяли участь понад 160 тисяч солдат і офіцерів з України, понад 8 тисяч зазнали поранення, 3360 – не повернулися додому. Кіровоградщина тоді втратила 116 молодих хлопців, ще 123 стали інвалідами.

І сьогодні, коли десятки тисяч українців боронять незалежність країни на Сході, воїни-афганці свідомо, добровільно, за покликом серця серед перших вступили до лав Збройних Сил України. Ці чоловіки завжди були і залишаються прикладом мужності, відваги і патріотизму для молодого покоління.

З нагоди визначної дати учасники бойових дій та громадськість міста пам’ятною ходою пройшли від площі Героїв Майдану до пам'ятника “Воїнам- інтернаціоналістам усіх поколінь”. У пам’ятній ході взяв участь міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Світлу пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів присутні вшанували хвилиною мовчання, покладанням квітів та військовим салютом.