У школах Кропивницького щодня моніторитимуть рівень захворюваності на ГРВІ та грип

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович поставив завдання здійснювати щоденний моніторинг стану захворюваності в кожній школі обласного центру.

Відповідне доручення очільник міста надав фахівцям управління освіти міської ради під час апаратної наради сьогодні, 10 лютого, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Відсьогодні відновили навчання в закладах освіти Кропивницького. Санітарні служби не фіксують перевищення епідпорогу в місті, хоч хворих діток не мало. Разом із тим, погода не стабільна, температура повітря понизилася. Тому в кожній школі щоденно досліджуватимуть ситуацію, і вивчатимуть, чи не збільшуватиметься кількість захворювань вірусними інфекціями. Одночасно у приміщеннях закладів освіти ретельно контролюватимуть температурні режими. У кожному класі має бути не менше 18 градусів тепла.

  • Викладачі, медичні працівники повинні бачити кожну дитину в класі і розуміти в якому вона стані, — наголосив міський голова. – Якщо є натяк на хворобу — дзвінок батькам, щоб негайно забрали і починали лікування. Практика останніх років свідчить, що за першою хвилею через кілька тижнів може прийти наступна. Тож у закладах освіти треба бути особливо обережними.