На Кіровоградщині збудують завод з виробництва біоетанолу

Голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь і керівник нідерландської компанії «Black Swan Holding LTD» Ір Роланд Піпер підписали меморандум про співробітництво.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У рамках зустрічі вони домовились працювати в галузі сільського господарства та альтернативної енергетики шляхом реалізації на території регіону проєкту з будівництва заводу з виробництва біоетанолу.

«Основне завдання моєї команди – створити сприятливий інвестиційний клімат на Кіровоградщині. Переконаний, що підписання меморандуму з нідерландськими партнерами дозволить найближчим часом залучити інвестиції у регіон і сприяти наповненню бюджету всіх рівнів. І найважливіше, це створить передумови для вертикального інтегрованого аграрного бізнесу, який включає в себе вирощування продукту та його кінцеву переробку, що призведе до збільшення доданої вартості на кожному етапі діяльності», – розповів Андрій Балонь.

Згідно положень меморандуму, ОДА в рамках повноважень регулюватиме питання, пов’язані з будівництвом заводу з виробництва біоетанолу на Кіровоградщині, та надаватиме консультативну допомогу для успішної реалізації проєкту. Зі свого боку компанія «Black Swan Holding LTD» буде займатися вирощенням кукурудзи і запуском виробничих потужностей з її переробки на біоетанол. Це сприятиме збільшенню доданої вартості економіки, розвитку інфраструктури та соціальної сфери.

«Сподіваємось, що зможемо стати хорошими інвестиційними партнерами для Кіровоградщини, створити нові робочі місця для її мешканців, а також внести свій вклад у освіту. Дякуємо за цю можливість», – відзначив Ір Роланд Піпер

Довідково:

• Компанія «Black Swan Holding LTD» є сімейним інвестиційним бізнесом. Розробка їх проєктів здійснюється на території Королівства Нідерланди та інших країн. Проєкт з виробництва біоетанолу був розроблений в 2016 році спільно з американською компанією «Marquis Energy».

• Біоетанол – це етанол, який отримують у процесі переробки рослинної сировини для використання в якості біопалива або паливної добавки. Біоетанол, на відміну від нафти, вважається однією з форм використання поновлюваних джерел енергії. Його можна виготовляти з кукурудзи, картоплі чи цукрової тростини.