На Кіровоградщині силовики попередили замовне вбивство співробітника Національної академії СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили та попередили замовне вбивство співробітника Національної академії СБУ.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-групі УСБУ в області.

Оперативники спецслужби встановили, що житель одного з міст Кіровоградщини здійснює пошук кілера для організації вбивства колишньої дружини, з якою у нього тривають судові суперечки щодо визначення місця проживання спільної дитини та виплати аліментів.

Правоохоронці здійснили у Києві імітацію зникнення та вбивства жертви, після чого повідомили замовнику про його виконання. Життя дружини замовник оцінив в одну тисячу доларів США. Для здійснення свого злочинного задуму організатор вбивства ретельно готувався та здійснював заходи конспірації — використовував спеціально придбані засоби зв’язку, кошти перераховував через банківські платіжні системи.

Зловмисника затримали одразу після перерахування коштів за виконану роботу умовному кілеру поблизу місцевого торгівельного центру.

В межах розпочатого кримінального провадження вирішується питання щодо оголошення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п.11 ч.2 ст.115 (вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Викриття та затримання організатора вбивства проводилося спільно з Управлінням внутрішньої безпеки СБУ та поліцією, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області.