Кропивницька лікарня швидкої допомоги отримає два сучасних рентген апарати

Лікарня швидкої медичної допомоги у Кропивницькому вже незабаром отримає два нових рентген апарати.

У цьому запевнив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 10 лютого, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Минулого тижня в лікарні презентували лінійку німецького хірургічно-діагностичного обладнання останнього покоління, яке дає можливість практично по всіх напрямках хірургічного профілю робити оперативні втручання, відповідно до сучасних стандартів хірургії. Закупили обладнання за кошти міського бюджету.

  • Нове обладнання суттєво розширює можливості хірургів, дозволяє їм здійснювати складні і у той же час малотравматичні операції, після яких людину відпускають додому за кілька днів, — наголосив Андрій Райкович. — Як сказали і відомі досвідчені, і молоді лікарі — ми подарували їм нові можливості.

Під час робочої поїздки міський голова оглянув іще дві «гарячі» точки лікарні — травмпункт і рентгенкабінет. Апарати, що там працюють виявилися іще на два роки старшими від прибору, який минулого року замінили в Центральній міській лікарні.

  • Під час робочої наради з головними лікарями ми вирішили два рентген апарати, які чекали свого розміщення в поліклініці і стаціонарі ЦМЛ, встановити в ЛШМД. А з часом, коли центральна лікарня отримає нову прописку, ми подбаємо про оновлення апаратури і туди, — поділився планами міський голова.

Сьогодні, на переконання очільника міста, надважливим завданням є створення у Кропивницькому сучасного медичного простору. Важливість реалізації таких планів у місті посилюється у зв’язку з тим, що лікарня швидкої медичної допомоги визначена опорною лікувальною установою госпітального округу. Заклад, який має досвідчених професіоналів, у якому зареєстровано щільне навантаження операцій ургентного характеру, потребує оперативної модернізації хірургічного блоку. Керівництво лікарні, управління охорони здоров'я, не гають часу, працюють над проєктом, щоб якомога швидше розпочати цей процес.