Дві станції на Кіровоградщині отримали статус маршрутних

За оперативними даними «Укрзалізниці», статус малодіяльних зі станцій Королівка і Куцівка зняли, завдяки планам з маршрутизації тут збільшилися показники навантажуваності за добу.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

По Павлишу питання залишається відкритим.

Над проблемою компенсації збитковості у роботі станцій, щоб вивести її зі стану малодіяльної необхідно пропрацьовувати шляхи компенсацій спільно місцевому самоврядуванню разом із підприємствами, які користуються послугами залізничних вантажоперевезень — про це також йшлося під час селекторної наради.

Наразі це стосується не лише станції Павлиш. На Кіровоградщині малодіяльними визначено станції Адабаш (Новоукраїнський район), Виска (Маловисківський район), Голованівськ (Голованівський район), Йосипівка (Вільшанський район), Плетений Ташлик (Маловисківський район), Трепівка і Чорноліська (Знам'янський район).

Зважаючи, що наступна селекторна нарада по цій темі запланована на 24 лютого, заступник голови облдержадміністрації Максим Калінін доручив департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно із представниками дирекцій «Укрзалізниці», підприємствами і місцевою владою відпрацювати пропозиції по зазначених станціях.