У Кропивницькому затримали підозрюваних у вбивстві відомого адвоката (ФОТО)

Прокуратура поліцейські та СБУ викрили злочинну групу, члени якої об’єктивно підозрюються у вбивстві відомого адвоката у Кропивницькому.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Спецоперація по затриманню проведена правоохоронними органами сьогодні, 25 січня 2020 року. Затримали членів злочинної групи за місцем проживання в обласному центрі. У ході санкціонованих обшуків у помешканнях та автомобілях затриманих вилучено зброю та набої.

За даними слідства вказані особи об’єктивно підозрюються у вчиненні замовного убивства відомого кіровоградського адвоката, яке сталося влітку 2019 року. Наразі слідство встановлює замовників цього злочину. Перевіряється причетність цих осіб до скоєння інших злочинів.

Наразі трьох осіб групи затримано. Їм уже оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.1,5,6,11,12 ч. 2 ст. 115 (умисне убивство вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. До суду вже подано клопотання щодо обрання затриманим запобіжного заходу. Прокуратура клопотатиме перед судом на застосуванні підозрюваним максимального запобіжного заходу — тримання під вартою без права внесення застави.

У справі тривають першочергові слідчі дії. Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого Управління Нацполіції в області. Процесуальне керівництво забезпечує прокуратура Кіровоградської області.

Хід досудового розслідування керівництвом області взято на контроль.