Кропивничани не розраховуються за тепло навіть на половину

За інформацією заступника міського голови Олександра Мосіна ситуація з розрахунками за спожите тепло в місті критично низька.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Споживачам нарахували 62 млн грн за тепло, вони ж сплатили лише 27 млн, а це 44 % від необхідної суми.

  • Треба активніше працювати з населенням. Газ – це товар, як хліб чи цукор, за який необхідно вчасно розраховуватись. Міський голова звертався до населення ще до нового року, з проханням передбачити в своїх бюджетах кошти на своєчасної розрахунки, враховуючи, що будуть святкові трати, значно більші ніж зазвичай. На жаль це почули далеко не всі, — наголосив Олександр Мосін. — Але настав час розрахунку. В іншому випадку є загроза припинення газопостачання міста.

Олександр Мосін дав завдання керівникам управляючих компаній повторно звернутись до мешканців багатоквартирних будинків з проханням якнайшвидше погасити заборгованість за спожите тепло.

  • Хочу зауважити, що за грудень тариф за тепло склав 38.70, — повідомив керівник КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник. – Ми очікували значно швидших розрахунків. Сподіваюсь населення нас почує, і пожвавить сплату за тепло.

В свою чергу заступник міського голови Андрій Паливода зауважив, що першими мають розраховуватись ті, хто отримує монетизовану субсидію.

  • Ті, хто отримує гроші за субсидію, і не розраховуються за комунальні послуги, згідно діючого законодавства будуть позбавлені субсидії, — повідомив Андрій Паливода. – Я розумію, що це непопулярний крок, але ми змушені будемо так зробити.

Найближчим часом, за завданням Олександра Мосіна, на всіх під’їздах усіх будинків міста та селища Нового має з’явитись інформація з закликом якнайшвидше розраховуватись за тепло.