Груповий водопровід у Долинській цього року планують добудувати

На сьогодні нагальним є питання забезпечення міста Долинська якісною питною водою з альтернативних джерел водопостачання.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Відповідні роботи проводяться вже кілька років, побудовано 4 нові свердловини для водозабору та триває реалізація проєкту «Долинський груповий водопровід водопостачання міста Долинська Кіровоградської області».

Загальна вартість зазначеного проєкту складає майже 36 мільйонів 385 тисяч гривень. У його рамках побудували трубопровід, встановлені насоси, хлорне та родонове устаткування, провели каналізацію, встановили промивання труби, здійснено ремонт усіх пристосованих приміщень. Роботи планують завершити в повному обсязі у 2020 році за кошти ДФРР та місцевих бюджетів.

Варто зазначити, що більшість споживачів міста забезпечуються водою від виробника ДП «Дирекція Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд». Об’єкти водопровідно-каналізаційного господарства ДП «Дирекція КГЗКОР» побудовані майже 30 років тому і технічний стан мереж характеризується значним фізичним зносом, обладнання застаріле. Зважаючи на це, встановлено високі тарифи на надання послуг, які частково відшкодовуються з міського бюджету. Нині існує заборгованість комунального підприємства-надавача послуг перед ДП “Дирекція КГЗКОР”.