Безкоштовні тести для діагностити ВІЛ отримали чотири пілотні лікарні Кіровоградщини

Пілотні заклади охорони здоров’я Кіровоградщини, а саме – Кропивницька, Компаніївська, Вільшанська та Новоархангельська районні лікарні — в якості благодійної допомоги від БО «100 відсотків життя. Кропивницький» протягом нового проектного року отримали 400 швидких тестів та 10 підтверджуючих тестів для діагностики ВІЛ-інфекції.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у БО «100 відсотків життя. Кропивницький».

Тести передали в рамках проекту «HealthLink» «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині». Проект прискорює процес подолання епідемії ВІЛ в Україні, дає можливість швидко і безпечно пройти тест на ВІЛ, а у разі необхідності — почати лікування та отримати соціально-психологічну допомогу від соціальних працівників благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький».

  • Люди, які потрапляють до уразливих груп населення, мають змогу безкоштовно пройти тест на ВІЛ. Ми переконані, що кожен повинен знати свій ВІЛ-статус, адже від цього залежить життя, — коментує координатор проекту «HealthLink» Олександр Урупа.

У медичних закладах відзначають важливість такої допомоги, наголошуючи, що намагатимуться охопити обстеженням на ВІЛ-інфекцію максимальну кількість людей. Тестування проходить безкоштовно та анонімно. Діагностика займає приблизно п’ятнадцять хвилин.

Пройти тестування на ВІЛ можна щодня (крім суботи та неділі) з 8.00 до 16.00 за адресами пілотних медичних закладів.