116 спортсменів області з олімпійських видів спорту увійшли до списку збірних команд України

До списку збірних команд України у 2020 році включили 116 спортсменів області з олімпійських видів спорту та 109 – з неолімпійських (у 2019 році – 126 спортсменів з олімпійських видів, 112 – з неолімпійських).

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Найкращі результати у кубках Європи показали скелелаз Ярослав Ткач та дзюдоїст Вадим Велков. Першими у світових чемпіонатах стали спортсменка з кунгфу Наталія Акімова та таеквондистка Наталія Конюх. Другі місця на європейських чемпіонатах вибороли легкоатлет Олег Дорощук, спортсменка з боксу Юлія Філіпова та легкоатлетка Анастасія Мисник. Третє місце на чемпіонаті світу здобув спортсмен з більярдного спорту Владислав Денисов.

Дар’я Тарасенко та Ірина Терещенко – володарки 11 срібних нагород за результатами виступу на чемпіонаті світу з плавання для осіб з вадами слуху.

14 спортсменам – переможцям та призерам міжнародних змагань виплачено грошові винагороди на загальну суму 118 тис. грн з обласного бюджету.

Розмір винагороди залежав від рівня змагань і зайнятого місця – від 6 до 13 тисяч грн.

Протягом 2019 року 154 спортсменам області присвоєно І спортивний розряд, 190 особам – кандидат у майстри спорту України, 45 — майстра спорту України та 4 спортсменам звання — майстер спорту України міжнародного класу (Кирило Дришлюк та Денис Устименко (футбол), Вікторія Шпачинська (легка атлетика, інваспорт) та Олександр Артемюк (військово-спортивне багатоборство).