У Світловодську скасували надзвичайний стан

У Світловодську скасували режим надзвичайного стану техногенного характеру місцевого рівня.

Про це повідомив голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь.

Причин для продовження надзвичайного стану у Світловодську немає у зв’язку зі стабілізацією ситуації. Заклади соціальної сфери та житловий фонд міста забезпечені теплопостачанням. Від котелень відключені лише два будинки через отримання тамтешніми меканцями дозволів на індивідуальне опалення. Тож наразі відбувається їх перехід від центральної теплової мережі до автономної.

Також у Світловодську наразі відсутні пориви на магістральних і локальних тепломережах. Нині проводяться земельні роботи з метою відновлення благоустрою в місті та усунення розритів, що залишились після ліквідації поривів.

«Питання проходження опалювального сезону в Світловодську залишається на контролі обласної влади. На початку січня планую особисто проінспектувати поточну ситуацію з теплозабезпеченням в місті», — відзначив Андрій Балонь.

Нагадаємо, надзвичайний стан техногенного характеру місцевого рівня у Світловодську був оголошений у зв’язку з несвоєчасним початком опалювального сезону. Упродовж його дії 13 ремонтних бригад працювали над ліквідацією аварійних ділянок тепломережі.