У міськраді обговорювали проєкт бюджету Кропивницького на 2020 рік

Сьогодні, 05 грудня, у міській раді Кропивницького відбувся черговий День депутата.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Головною метою робочої зустрічі представників депутатського корпусу стало обговорення проєкту бюджету міста на 2020 рік.

Проєкт бюджету міста на 2020 рік презентувала депутатам начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова. Депутати мали можливість долучитися до обговорення проекту, поставити посадовиці свої питання та внести доповнення. Серед озвучених народними обранцями пропозицій були такі, як асфальтування територій дитячих садочків, заміна електромережі та встановлення систем сигналізації у навчальних закладах. А депутат фракції “Наш Край” Олег Краснокутський своїм депутатським запитом запропонував ініціювати розробку нової міської програми “Затишний двір”.

  • Протягом депутатської каденції VII скликання ми з вами реалізували масу великих проєктів, пов’язаних з розвитком дорожньої інфраструктури міста, у тому числі масштабне будівництво “Арки”. На жаль, ми не змогли забезпечити належним чином планомірну роботу по приведенню до належного стану дворових територій, — зауважив Олег Краснокутський. — Люди чекають від нас, аби були забезпечені ремонтні роботи саме на внутрішньодворових територіях та проведені капітальні ремонти не тільки магістральних доріг, а найперше міждворових проїздів.

За пропозицією депутатів до програми необхідно включити благоустрій внутрішньодворових територій з обов’язковим облаштуванням проїздів та тротуарів, встановленням дитячих та спортивних майданчиків, забезпеченням освітлення прибудинкових просторів, встановленням урн та лавок біля під’їздів, обрізкою та видаленням аварійних дерев, висадженням нових зелених насаджень, ремонтом під’їздів із заміною вікон і дверей.

Депутати підтримали ініціативу Олега Краснокутського, але зауважили, що у програмі слід врахувати також інтереси мешканців приватного сектора, який також потребує благоустрою і ремонту доріг.