Наступного року для Кропивницького придбають ще п'ять автобусів

У Кропивницькому за 4 останніх роки для комунального підприємства «Електротранс» за кошти міського бюджету закупили 64 нових сучасних транспортних засобів: тролейбусів і автобусів.

Це відзначив міський голова Андрій Райкович під щас свого цьогорічного звіту перед громадськістю, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Проїзд в громадському комунальному транспорті – найдешевший в Україні, а автобуси і тролейбуси кардинально змінили ситуацію у сфері пасажирських перевезень в обласному центрі.

  • До мене вже ніхто не приходить на прийом з криком про те, що нічим доїхати на селище Нове, чи на Балку, чи на Балашівку. Ми зробили знакову справу — зруйнували монополію маршрутних таксі! Люди із задоволенням пересіли у комфортні, габаритні автобуси і тролейбуси: нові, з камерами спостереження, з кнопкою виклику поліції, — звернув увагу очільник міста.

Кропивницький — серед перших в Україні почав купувати тролейбуси з автономним ходом. І в нинішньому році ще 6 такких сучасних транспортних засобів вийшли на маршрути у місті – тепер їх працює вже 11. Вперше з’явився маршрут № 7, який з’єднав Лелеківку з центром і 102-м мікрорайоном. Вперше п’ять нових автономних тролейбусів пішли за маршрутом № 5 — від проспекту Промислового до Залізничного вокзалу. Відновлено роботу автобусних маршрутів: №103 і 118.

  • Я вам скажу, що спочатку я наших дівчат-квартальних остерігався, бо за незадовільну роботу міського транспорту не говорили тільки ліниві. Тепер автобуси працюють чітко, зросла якість пасажирських перевезень, — поділився Андрій Райкович. — І повірте, ми не загордилися цим успіхом, а добре розуміємо, що проблем із маршрутними таксі іще немало.

Тому, за словами міського голови, вимог до перевізників міська рада не знімає. Разом із тим, місто зуміло придбати і 2 комфортних “Соціальних таксі”, і спецавтобус для діток з обмеженими можливостями. А КП “Електротранс” неодноразово доводило, що є лідером в Україні в своїй категорії автопідприємств.

  • Хочу вам повідомити, що ми плануємо придбати у наступному році іще 5 автобусів, аби закрити проблеми на окремих жвавих маршрутах, — підкреслив Андрій Райкович. — Знаєте, мені приємно було в одному з популярних українських журналів прочитати висновок лідера громадської організації “Доступно.UA” Дмитра Щебетюка – він людина з інвалідністю, «візочник», що “Кропивницький став по європейськи зручним містом з пониженими тротуарами і низькопідлоговим громадським транспортом. Знову ж наголошую — добре розумію, щоб місто було по-справжньому комфортним, нам необхідно впровадити ів життя іще багато системних речей.

Одночасно із модернізацією транспортного парку у Кропивницькому продовжуватимуть встановлювати нові і ремонтувати старі пасажирські зупинки, запевнив міський голова.