За декілька днів у Світловодську почнеться опалювальний сезон

????????????????????????????????????

Голова облдержадміністрації Андрій Балонь провів у Світловодську робочу нараду щодо початку опалювального сезону у місті.

У місті наразі склалась критична ситуація з початком опалювального сезону, інформують Новини Кіровоградщини.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко, передумовою отримання номінацій від НАК «Нафтогаз» є реструктуризація заборгованості у сумі 14,4 млн грн, тож необхідно віднайти цей фінансовий ресурс.

«На даний момент напрацьовано варіант, коли без додаткового рішення сесії міськради, у межах лімітних призначень на 2019 рік є можливість акумулювати суму в розмірі 7 млн грн. Це асигнування для оплати послуг з теплопостачання в закладах обласного, районного підпорядкування та закладів, які фінансуються з державного бюджету, — зазначив Сергій Коваленко Сюди ж, у цю загальну суму, за його словами, входять бюджетні установи Світловодська. «В даному випадку виключно в межах чинного законодавства, залучаючи ці залишки, можливо розпочати опалювальний сезон. До цього часу фінансові зобов’язання по цим асигнуванням не зареєстровано. Тому без 5,8 млн грн – неможливо буде розпочати опалювальний сезон», — констатував посадовець.

«Вчора отримали лист від «Світловодськпобут», який гарантує банківський кредит в розмірі 7,4 млн грн. Таким чином, коли буде надано банківську гарантію НАК «Нафтогазу», підписано договір реструктуризації, газ буде подано на місто», — підкреслив Сергій Коваленко.

Власник теплопостачального підприємства Олександр Яременко поінформував, що «Світловодськпобут» працює з банками щодо отримання банківських гарантій в найближчі дні. Він пояснив, що договір реструктуризації буде підписано після того, як кошти бюджетних організацій надійдуть підприємству, які у подальшому будуть перераховані НАК «Нафтогазу».

«Тільки ми привозимо до НАК «Нафтогазу» банківську гарантію, нас включають в базу і можемо розпочинати опалювальний сезон. Технічно підприємство повністю готове до подачі тепла, акти енергоефективності підписані. Трасу вже наповнено водою, зараз наповнюються внутрішньобудинкові мережі», — розповів Олександр Яременко. «Завдяки керівництву облдержадміністрації в найкоротший термін вдалось віднайти фінансування. Думаю, що в найближчі день-два тепло в місті буде. Ми працюємо над цим питанням протягом місяця. Ще три тижні тому була домовленість, що Світловодська міська рада перерахує 11 мільйонів, але депутатський корпус не проголосував за виділення коштів. В зв'язку з чим це питання затягнулось».