У Кропивницькому вітали працівників культури та майстрів народного мистецтва

Урочистості відбулися в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені М.Л. Кропивницького.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

На святковий захід з’їхалися представники установ та закладів культури, майстри народної творчості з різних куточків області.

З професійним святом працівників культури та народних майстрів привітала тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Світлана Лобанова.

Вона зазначила, що на Кіровоградщині, як і в Україні загалом, галузь культури не просто виконує свої функціональні завдання, тобто ті завдання, які стоять перед нею щодо задоволення культурних потреб громадян, організації їх змістовного дозвілля. Культура, що є важливою сферою нашого життя, з огляду на події останніх років стала одним з чинників відродження почуття національної гідності.

Також вона зазначила, що обласна державна адміністрація, спільно з органами місцевої влади докладає значних зусиль для того, щоб у кожному селі був і заклад культури, і бібліотека, а в ній необхідна література, був Інтернет, комп’ютерна техніка.

Світлана Лобанова та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко з нагоди професійного свята вручили відзнаки обласної влади працівникам галузі культури та народним майстрам.

Зокрема Почесною грамотою Кіровоградської обласної державної адміністрації та обласної ради нагороджено провідного методиста обласного центру народної творчості Людмилу Подлєсну, Почесною грамотою облдержадміністрації –заступника директора обласного краєзнавчого музею Тамару Григор’єву, артиста академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.Л.Кропивницького Олексія Дорошева, майстра народного мистецтва Дмитра Кудрю (Олександрія), голову обласного літературного об’єднання «Степ» імені В.Погрібного Ольгу Полевіну.

Грамотою обласної державної адміністрації нагороджено художнього керівника будинку культури «Авіатор» Льотної академії Національного авіаційного університету Миколу Барабулю, молодшого наукового співробітника обласного краєзнавчого музею Валентину Дацьку, майстра з килимарства Валентину Добровольську, викладача Кіровоградського музичного коледжу Валерія Самохвалова.

Почесну грамоту обласної ради отримали заслужений майстер народної творчості Лариса Зоріна (смт Новгородка) та заступник директора обласної бібліотеки для дітей імені Т.Шевченка Олена Ліпей.

Також Світлана Лобанова та Олександр Чорноіваненко нагородили лауреатів обласної премії у галузі культури «Духовний скарб Кіровоградщини» за підсумками 2018 року.

За рішенням конкурсної комісії переможцем у номінації «За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва» став артист академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.Л.Кропивницького" Євген Скрипник, у номінації «За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження та збагачення народного мистецтва» – керівник народного аматорського театру Новоукраїнського районного центрального палацу культури «Ювілейний» Анатолій Телков, у номінації «За вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини» – зберігач фондів Музею історії Долинського району, заслужений працівник культури України Віктор Маруценко, у номінації «За внесок у розвиток бібліотечної справи» – директор міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького Світлана Тимків.

Завершились урочистості святковим концертом.