У Кропивницькому працює поліцейський підрозділ із протидії домашньому насильству

В обласному центрі мобільна група у складі дільничних офіцерів, патрульних та представників ювенальної превенції працює цілодобово, реагуючи на виклики, пов’язані з відповідними порушеннями.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

«На території області такий підрозділ створили поки що лише в Кропивницькому. Деякий час він працював у тестовому режимі, потім розпочав повноцінну роботу. До його складу увійшли 10 поліцейських, із числа тих правоохоронців, які пройшли спеціальне навчання з протидії домашньому насильству, за сприяння канадських колег», — зазначив заступник керівника поліції області Олексій Ніколаєв.

Підрозділ має службовий автотранспорт для реагування на виклики, працівники забезпечені спеціальними засобами та планшетами.

У разі отримання повідомлення про ситуацію домашнього насильства та під час виїзду на місце події мобільна група діє за розробленим алгоритмом, який передбачає і роботу з постраждалими особами та їх кривдниками.

Поліцейські закликають громадян не замовчувати проблему та повідомляти про всі факти таких правопорушень на лінію «102». Вчасне реагування сприятиме попередженню виникнення у подальшому подібних ситуацій.