Більше 40 нелегальних мігрантів примусово видворять з Кіровоградщини

З 18 жовтня по 19 листопада на Кіровоградщині тривали заходи з протидії нелегальній міграції під умовною назвою «Мігрант».

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в УДМС в області.

Операція проводилась спільними силами Міграційної служби, Національної поліції, Управляння Служби безпеки області із залученням інших відомств.

За час активних заходів виявили 42 неврегульованих мігранти, відносно них ухвалили рішення про примусове повернення, трьом з них ще й заборонили в'їзд в Україну.

Виконано 1 рішення суду про примусове видворення з України іноземця та 1 громадянина іншої держави поміщено до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства для документування паспортом і видворення за межі країни.

Відносно 118 іноземців працівники підрозділів Управління Державної міграційної служби області склали адміністративні протоколи за порушення правил перебування на території України та працевлаштування без відповідного дозволу (ст. 203 КУпАП) та 41 громадянина України притягнено до відповідальності за сприяння незаконному проживанню, працевлаштуванню, навчанню іноземців (ст. 204-206 КУпАП).

З порушників законодавства стягнено штрафів на суму майже 186 тисяч грн.