У Знам'янці відкрили пам'ятну дошку на честь загиблої поблизу Горлівки Катерини Носкової

Дошку встановили на фасаді Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№2-ліцей.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Катерина Носкова загинула 16 серпня 2015 року під час мінометного обстрілу поблизу міста Горлівка.

На відкриття прийшли рідні загиблої, військовослужбовці, керівництво та депутати міської ради, учні, громадськість міста.

Катерина Носкова народилася у місті Знам’янка. У лютому 2015 року була зарахована за контрактом до лав Збройних Сил України. Служила старшим телефоністом відділення зв’язку 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинула 16 серпня 2015 року під час мінометного обстрілу поблизу міста Горлівка, врятувавши життя двох поранених побратимів. Указом Президента України «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності Україні, вірність військовій присязі», Катерина Носкова нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Відкрили меморіальну дошку матір загиблої Ніна Носкова, побратим Катерини Юрій Руденко – солдат 57 бригади та міський голова Сергій Філіпенко.

«Сьогодні багато наших земляків бере участь у неоголошеній війні на Сході нашої держави, яка забрала не одне життя воїнів, які не вагаючись стали на захист рідної Батьківщини. Катерина загинула, захищаючи свою землю. Але світла пам’ять про неї – назавжди залишиться з нами. Україна втратила одну з найкращих, найсміливіших, найдостойніших дочок. Катерина Носкова віддала найцінніше, – власне життя, – за Україну. Відкриття меморіальної дошки нашій землячці, Катерині Носковій, це щира данина справжньому патріоту, яка самовіддано захищала Вітчизну, боролася за її суверенність, мир та спокій на рідній українській землі, — відзначив у своїй міський голова Сергій Філіпенко.

Учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять Катерини Носкової та військовослужбовців, які загинули у зоні проведення ООС/АТО на Сході України.