У Кропивницькому обстріляли будинок працівника прокуратури

Поліція здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом посягання на життя працівника прокуратури.

Подія сталась 1 жовтня у Кропивницькому. Зокрема, зловмисники здійснили ряд пострілів в бік житлового будинку та подвір’я працівника прокуратури, в той час, як в домоволодінні перебувала дружина та двоє маленьких дітей. При цьому нападники погрожували розправою прокурору та його родині.

Слідством встановлено ймовірну причетність фігурантів кримінального провадження до злочинного угрупування, протиправну діяльність якого і розслідував потерпілий прокурор.

Попередня правова кваліфікація злочину ч. 1 ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч. 1 ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.