Раніше судимого олександрійця затримали за підозрою у педофілії

На Кіровоградщині поліцейські затримали громадянина, якого підозрюють у педофілії.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Ним виявився 33-річний раніше судимий житель міста Олександрії. На теперішній час відомо про причетність особи до не менше ніж двох епізодів злочинів: замах на зґвалтування та розбещення неповнолітніх.

В результаті проведених спільних заходів працівниками Управління карного розшуку, слідчого Управління поліції області та Олександрійського відділу поліції особу викрито та затримано порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника знайшли марихуану та пристрій для її вживання. На теперішній час громадянину повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання відносно нього міри запобіжного заходу.

Продовжується розслідування у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ч.2 ст.156 Кримінального кодексу України (розбещення неповнолітніх), ч.3 ст.15 ч.3 ст.152 ККУ (замах на зґвалтування), ч.1 ст.309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.