На Кіровоградщині заклади освіти отримали 164 приписи стосовно порушень у сфері безпечності продуктів

Протягом поточного року зробили 128 планових та 192 позапланових інспектувань харчоблоків закладів освіти щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Також здійснювався контроль за роботою холодильного та технологічного обладнання, за санітарним станом приміщень харчоблоків, дотриманням температурних умов та термінів зберігання харчових продуктів, наявністю відповідної супровідної документації на харчові продукти, веденням документації з організації харчування, виконанням затверджених норм харчування.

Під час перевірок виявлені порушення, пов’язані з неналежним санітарним станом приміщень харчоблоків, відсутністю відповідної супровідної документації на харчові продукти, недотриманням температурного режиму, правил товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, питання щодо утилізації харчових відходів, проходження персоналом обов’язкових медичних оглядів та інше.

Крім того, перевірками виявлено несвоєчасне проведення капітальних та поточних ремонтів, невідповідність набору та площі приміщень харчоблоків, порушення у веденні обліково-звітної документації на харчоблоці, порушення поточності технологічного процесу, несправність технологічного обладнання, невідповідність питної води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками, тощо.

За результатами проведених планових та позапланових заходів державного нагляду було надано 164 приписи про порушення вимог законодавства в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.