Медзаклади Кіровоградщини отримали з держбюджету більше 15 мільйонів гривень

На 2019 рік для медичних закладів обласного підпорядкування передбачені кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у сумі 15 млн 313 тис 766 грн та співфінансування з місцевого бюджету у сумі 244 тис. грн.

Про це на щотижневій апаратній нараді в облдержадміністрації повідомив директор департаменту охорони здоров'я ОДА Олег Рибальченко, йдеться на сайті Кіровоградської ОДА.

За словами посадовця, станом на 1 жовтня цього року медичні заклади обласного підпорядкування профінансовані у сумі 12 млн 454 тис. 753 грн, в тому числі за рахунок співфінансування у сумі 236 тис. 287 грн.

Так, комунальному некомерційному підприємству «Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради» передбачені кошти у сумі 7 млн. 527 тис. 179 грн, у тому числі за рахунок співфінансування у сумі 43,7 тис. грн. Кошти використані у сумі 5 млн 489 тис. 913 грн, у тому числі за рахунок співфінансування у сумі 43 тис. 279 грн. Залишок складає 2 млн 36 тис. 845 грн.

Для комунального некомерційного підприємства «Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради» на придбання дороговартісного медичного обладнання (ендоскопічне, урологічне, наркозно-дихальне, рентгенпрозорий стіл для проведення оперативних втручань під контролем рентгену) передбачені кошти у сумі 6млн. 180 тис. грн, у тому числі за рахунок субвенції у сумі 6млн. грн. За інформацією Олега Рибальченка, кошти використані у повному обсязі.

Для комунального некомерційного підприємства «Олександрійський онкологічний диспансер Кіровоградської обласної ради» на придбання хірургічного столу Surgery 8600 (електричного) передбачені кошти у сумі 403 тис. 287 грн, у тому числі за рахунок співфінансування у сумі 13 тис. грн. Обладнання закуплено. Кошти субвенції використані у повному обсязі, а залишок коштів обласного бюджету складає 1 млн 292 тис. грн.

Для комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Кіровоградської обласної ради» на закупівлю обладнання для фізіотерапевтичних кабінетів передбачені кошти субвенції у сумі 190 тис. грн. Кошти використані у повному обсязі.

Директор департаменту також повідомив, що на капітальний ремонт (заміну віконних та дверних блоків на металопластикові з енергозберігаючими склопакетами будівель) із виготовленням ПКД для комунального некомерційного підприємства «Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу Кіровоградської обласної ради» передбачені кошти у сумі 201,3 тис. грн, у тому числі за рахунок співфінансування у сумі 1,3 тис. грн. Використано коштів на суму 16,591 тис. грн.

На придбання санітарних автомобілів для комунального некомерційного підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту Кіровоградської обласної ради» передбачені кошти у сумі 1056,6 тис. грн, у тому числі за рахунок співфінансування 6,6 тис. грн. Кошти не використані, оскільки торги не відбулися. Триває робота щодо проведення нових торгів.

опубліковано 07.10.2019