Депутати Кропивницького написали звернення президенту

Міськрада Кропивницького направить звернення Президенту щодо «формули Штайнмайєра».

Під час позачергової сесії міськради 23 депутати погодили текст звернення.

Громадські активісти Кропивницького, з ініціативи яких і була скликана сесія у своїх виступах висловили переконання — реалізація «формули Штайнмаєра» стане капітуляцією України і несе загрозу українській державності.

Під час засідання виявилося, що до обговорення пропонується відразу два проекти рішення з різними текстами звернень: один підготував депутат фракції «Свобода» Сергій Капітонов, другий став результатом колективної творчості депутатів Валентини Яремчук і Олександра Цертія.

Понад годину депутати шукали спільні позиції двох документів і не могли порозумітися. Жоден проект рішення не знаходив необхідної підтримки депутатського корпусу. Міський голова Андрій Райкович запевнив громадськість — питання, ініційоване до розгляду на позачерговій сесії, є надважливим для всіх українців і депутати це добре усвідомлюють.

Тож під час годинної перерви, яку оголосив Андрій Райкович, частина депутатів, спільно з активістами, розробили єдиний, узгоджений проект рішення. Його у сесійній залі підтримали з першої спроби, без обговорень.

Фото: сайт міськради.