24 поле для міні-футболу на Кіровоградщині відкрили у Помічнянській школі

Черговий сучасний спортивний майданчик сьогодні урочисто відкрили в Помічнянській загальноосвітній школі №3.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

На його будівництво загалом витрачено майже 1,4 млн грн. Це кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (за програмою «Створення та ремонт існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах усіх ступенів») 790 тис. грн та співфінансування з місцевих бюджетів 690 тисяч грн.

З цією подією учнів та педагогів школи привітав перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко.

Він відзначив, що це вже 24-й за рахунком сучасний мультифункціональний майданчик, що зведено на території області протягом 2018—2019 років.

«За останні два роки на будівництво нових сучасних спортивних майданчиків спрямовано 36 млн грн з державного і місцевих бюджетів», — повідомив посадовець. Сергій Коваленко підкреслив, що реалізація цих проектів дає можливість молодому поколінню займатись спортом в комфортних умовах та спонукає до здорового способу життя.

Він також повідомив, що у 2019 році для області передбачена субвенція у сумі 4,5 млн грн на будівництво мультифункціональних майданчиків для шести видів спорту. На умовах співфінансування з місцевих бюджетів планується побудувати 7 спортмайданчиків: у Соколівській ОТГ, Олександрії та Кропивницькому, Голованівському (смт Побузьке), Петрівському (с. Козацьке) та Бобринецькому (с. Златопілля) районах. Одне з таких полів вже будується в Помічнянській школі №2, Кропивницькому та Соколівській ОТГ.

Після урочистого відкриття спортмайданчика розпочався святковий турнір з міні-футболу між командами школярів, які представляли Піщанобрідську та Добровеличківську ОТГ, с. Липняжку та три помічнянські школи — ЗШ №1, ЗШ №2 та ЗШ №3.