Восени на Кіровоградщині відбудеться низка виставково-мистецьких заходів

Т.в.о. голови обласної державної адміністрації Світлана Лобанова повідомила, що крім традиційних заходів – Міжнародної агропромислової виставки «AGROEXPO-2019» та Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», цього року на Кіровоградщині відбудеться ще один, новий, захід – Ярмарок крафтових виробів.

Він проходитиме 21 вересня у селі Войнівці Приютівської об’єднаної територіальної громади, що в Олександрійському районі, йдеться на сайті Кіровоградської ОДА.

Проект Приютівської ОТГ «Ярмарок крафтових виробів» став одним з переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження», що проводився під егідою Міністерства культури України. Даний проект акумулює в собі і елементи культурної спадщини з різних куточків України (розвиток народних ремесел), і передбачає економічну складову, зокрема розвиток малого підприємництва та зеленого туризму.

Міжнародна агропромислова виставки «AGROEXPO-2019» цього року проходитиме у Кропивницькому з 25 по 28 вересня, а урочисте відкриття фестивалю «Вересневі самоцвіти» вже відбулося на території заповідника-музею «Хутір Надія».

Крім цих заходів, Кіровоградщина також має змогу активно долучитись до Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, що проходитиме на початку жовтня у Житомирі (перший форум відбувся торік у Гомелі). Планується, що у нинішньому форумі візьмуть участь Президенти обох держав.

– Це гарна нагода для нас презентувати як промисловий потенціал області, – зазначила Світлана Лобанова, – так і наших майстрів ужитково-прикладного мистецтва. Форум має на меті зближувати наші країни, в тому числі в торгово-економічній співпраці. Тому Кіровоградщина звісно ж буде брати участь у цьому заході.

Підготовчу роботу в даному напрямі вже розпочато. Світлана Лобанова висловила сподівання, що промислові підприємства області відгукнуться і візьмуть участь у галузевій виставці, що проходитиме в рамках Форуму.