Понад 41-на тисяча людей відвідали виставку «АгpоЕкспо» у Кропивницькому за три дні

У VII Міжнародній агропромисловій виставці з польовою демонстрацією техніки AGROEXPO-2019, яка пройшлаз 25 по 28 вересня, взяли участь 585 компаній-експонентів та 500 учасників Покровського ярмарку.

Виставкова площа комплексу має рекордні для України розміри і складає 125 000 квадратних метрів, повідомили Новини Кіровоградщини організатори.

За три дні виставку відвідали 41 394 людини (1-й день – 14019, 2-й день – 15548, 3-й день – 11827 осіб). Для порівняння: кількість відвідувачів за всі 4 дні виставки минулого року склала 35 тисяч осіб.

Вже традиційно на «AGROEXPO-2019» новинки сільгосптехніки світових та вітчизняних брендів можна було побачити безпосередньо в роботі в полі на спеціальному полігоні. Загальна площа полігону становить ‒ 60 000 м² (6 га). Усього за три дні показів свої можливості показали 26 одиниць техніки провідних українських та іноземних компаній.

Організатори виставки спільно з Федерацією стронгмену України провели український Етап Кубка «Open Arnold Amateur Strongman». У змаганнях взяли участь семеро атлетів з України та один богатир з Молдови.У підсумковому заліку 1 місце виборов Олександр Кочергін (уродженець селища Суботці Кіровоградської області, проживає у місті Чернівці).

Окремим блоком в рамках виставки проходить «Покровський ярмарок» — культурно-розважальний захід з міні-експозиціями товарів декоративно-ужиткового мистецтва, частуванням, виступами творчих колективів та традиційним вже конкурсом «Гарбуз-велетень». Цього року було встановлено новий рекорд гарбуза — 76 кг. Переміг гарбуз Олени Горлової з селища Осикувате Кіровоградської області. Переможниця отримала у подарунок 32-дюймовий телевізор.

Цього року у «Покровського ярмаркуз’явився свій символ-бренд — Мартин Боруля, герой однойменної комедії видатного драматурга Івана Карпенка-Карого (Тобілевича), що народився на Кіровоградщині. Історія Мартина Борулі заснована на реальній історії родини драматурга. Прообразом Борулі виступив батько письменника. Він намагався довести своє дворянське походження, але мрію поховали бюрократи. Мартин Боруля – носій тієї неповторної самобутності центральної України, особливостей її народної культури, які і покликаний презентувати «Покровський ярмарок».